• زمان انتشار : 1395/04/30 - 10:34
  • بازدید : 37
  • بازدید کننده : 37
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

حضور رييس شوراي اسلامي شهر لار به همراه شهردار و معاونت عمراني در همايش هم‌انديشي چشم‌انداز آينده معماري ايران

همايش هم‌انديشي چشم‌انداز آينده معماري ايران با حضور جمع كثيري از اساتيد و متخصصان عرصه معماري كشور، دوشنبه 28 تيرماه در حوزه هنري برگزار شد

دعوت ويژه از رييس شوراي اسلامي شهر لار در مراسم رونمايي از كتاب منويات مقام معظم رهبري در مقوله معماري

همايش هم‌انديشي چشم‌انداز آينده معماري ايران با حضور جمع كثيري از اساتيد و متخصصان عرصه معماري كشور، دوشنبه 28 تيرماه در حوزه هنري برگزار شد كه در اين جمع حجت الاسلام والمسلمين عليرضا عمراني رييس شوراي اسلامي شهر لار، محمدرضا قنبرنژاد شهردار لار و نواز شريفي لاري معاونت عمراني شهرداري در اين جمع حضور داشتند.

محمدخاني رئيس بنياد معماري انقلاب اسلامي درباره چگونگي تنظيم «چشم انداز پيشنهادي معماري ايران»، اظهار كرد: به دستور كارگروه هنر و معماري شوراي فرهنگي دفتر مقام معظم رهبري موظف شديم بر اساس يك مطالعه جامع كه مفاهيم، اصول و سياست‌هاي معماري امروز و آينده ايران كه در آن بر پايه گردآوري نظرات اساتيد، معماران و شهرسازان لحاظ شده باشد، چشم‌انداز پيشنهادي معماري ايران را ارائه كنيم. در اين پژوهش، از روش تحقيق كيفي استفاده كرديم و نظريه بر اساس داده‌هاي واقعي شكل گرفت.

وي ادامه داد: ارسال 35 هزار كاربرگ نظرخواهي به اساتيد و متخصصان عرصه معماري در 5 سرفصل گوناگون و برگزاري بيش از 30 نشست تخصصي با 250 نفر از اساتيد معماري و مصاحبه حضوري با ديگر اساتيدي كه در نشست ها حضور نداشتند و در نهايت گردآوري متني 3 هزار صفحه اي از تحقيقات گسترده‌اي كه صورت گرفت، بخشي از فعاليت ها براي رسيدن به سند چشم انداز پيشنهادي آينده معماري ايران بود.

محمدخاني با بيان اينكه متن اوليه «چشم انداز پيشنهادي معماري ايران» در سايت بنياد معماري انقلاب اسلامي به مدت يك ماه قرار مي‌گيرد، عنوان كرد: اساتيد معماري مي‌توانند با قرائت اين متن، نظرات و نكات مدنظر خود براي بهبود آن را طي يك ماه انتقال دهند و متن اصلاح شده و نهايي به بيت رهبر معظم انقلاب اسلامي داده ‌مي شود و از ايشان تقاضا خواهيم كرد كه نشستي با حضور معماران انقلاب اسلامي داشته باشند. همچنين كتاب پشتيبان سند هم آماده شده است كه به‌زودي رونمايي و در تيراژ انبوه به بازار كتاب عرضه مي‌شود.

در ادامه اين مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمين رضا غلامي، رئيس مركز پژوهش‌هاي علوم انساني اسلامي صدرا، نيز با بيان اينكه علي‌رغم شكوه تاريخي معماري ايراني اسلامي در مقاطع مختلف به ويژه در عصر صفويه، وضعيت امروز معماري كشورمان وضعيت اسفباري است، اظهار كرد: نمي‌توانيم از كنار شرايط تلخي كه امروز شاهد آن هستيم به‌راحتي عبور كنيم. هيچ نسبتي بين وضعيت موجود معماري كشور و تفكر اسلامي وجود ندارد.

وي تصريح كرد: به غير از فعاليت هاي اندكي كه در راستاي معماري اسلامي و ايراني انجام مي شود، جريان معماري در چند دهه اخير، نسبتي با تفكر اسلامي ندارد. كاش جريان معماري كشورمان تقليدي بود، متاسفانه چيزي كه ما در معماري مي بينيم، نه غربي، نه شرقي و نه اسلامي است و عينيت نامانوسي است كه در جهت پركردن جيب سرمايه‌گذاران انبوه انجام مي‌شود.

غلامي همچنين گفت: بسياري از آسيب هاي اجتماعي كه در جامعه ديده مي‌شود، به دليل وضعيتي است كه در عرصه فرهنگ كشور، ناخواسته و از سر تعلل و نبود تعهد به وجود آورده‌ايم و به نظر مي رسد مردم هم مجبور هستند اين وضعيت را تحمل كنند. معماري بيانگر هويت و شخصيت يك ملت است و امروز اين هويت را از ما دور مي كنند.

رئيس مركز پژوهش‌هاي علوم انساني اسلامي صدرا با اشاره به اينكه امروز فاقد انديشه پويايي هستيم كه معماري كشور به آن نياز دارد، گفت: گرچه بروز و ظهور مباحث انديشه اي را در عرصه‌هاي كاربردي مانند معماري كمتر مي بينيم، اما اينكه به اين نتيجه برسيم كه انديشه ارزشمندي كه معماري تحت تاثير آن باشد را نداريم، درست نيست. هنوز هم حكمت صدرايي مي تواند تاثيرگذار باشد و در دهه اخير با فلسفه نوصدرايي رو به رو هستيم كه با مكاتب فلسفي جهان رقابت مي كند و ميدان خردورزي و تعقل را گسترش داده است. اما مهجوريت و حاشيه نشيني گريبان اين حكمت و فلسفه را هم گرفته‌ است.

وي با تاكيد بر اينكه در معماري امروز، بين دو راهي مانده‌ايم، عنوان كرد: يك مسير، گذشته گرايي است و اينكه تصور كنيم معماري ايران اسلامي به معناي تكرار گذشته است. مسير ديگر ايجاد شرايط نو و مبتكرانه در حوزه معماري است بدون اينكه عقب نشيني و ايجاد اصول و محكمات صورت بگيرد. معتقدم نيازمند حركت‌هاي به روز هستيم، اما به هيج وجه هم نبايد از اصول انديشه اي خود عقب نشيني كنيم.

غلامي نمونه سازي در عرصه معماري را يكي از راهكارها براي رسيدن به معماري اسلامي ايراني دانست و گفت: بايد دست از كلي‌گويي ها بكشيم و با كمك دستگاه هاي دولتي و سرمايه‌گذاري هاي دولت، بين نظريه و عمل پيوند برقرار كنيم. اگر مانيفست و مدل مدنظر ما از حالت ابهام آلود خارج شود، مي‌توانيم در عرصه‌هاي مختلف معماري ادعا كنيم كه نمونه‌هايي داريم و بر اساس آن نمونه كار شود. اما اگر در اين زمينه كوتاهي شود، اين همايش ها هم به شكل درد دل باقي مي ماند.

سردار غلامرضا جلالي رئيس سازمان پدافند غيرعامل كشور نيز در سخناني با اشاره به اينكه مي توان به معماري نگاهي متفاوت داشت، گفت: اگر معماري را فضايي براي آسودگي انسان، حفاظت و بهره‌مندي از زيبايي هاي آن براي انسان و يا توليد و انتقال پيام بدانيم، مي‌تواند رويكرد ما را متفاوت كند. همچنين اگر معماري را قالبي براي تجلي همه هنر از جمله خوش‌نويسي، نگارگري، كاشي‌كاري، نقاشي و ... بدانيم، در واقع نگاهي جامع تر به اين حوزه داشته ايم.

وي همچنين گفت: يكي از كاركردهاي معماري، كاركرد دفاعي است. در تاريخ معماري شهرهاي كشورمان، ويژگي هاي دفاعي در بناي يك شهر نقش اساسي داشت و همه عوامل دفاعي در كنار هم براي سكونت گرد هم مي آمدند.

در پايان مراسم از كتاب منويات مقام معظم رهبري در مقوله معماري با حضور اساتيد برجسته اين حوزه، رونمايي شد كه براي اجراي اين بخش از مراسم به صورت ويژه از حجت الاسلام والمسلمين عليرضا عمراني رييس شوراي اسلامي شهر لار نيز دعوت بعمل آمد.

 
 
 
 
  • گروه خبری : اخبار شفافیت,اسلایدشو وسط صفحه
  • کد خبر : 75
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آمار بازدید از سایت
34778 نفر
همه بازدیدکنندگان
476 نفر
بازدیدکنندگان امروز
2 نفر
بازدید این صفحه
0 نفر
کاربران آنلاین
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
تنظیمات قالب